БЯХМЕ ГОТИНИ И КОМПЕТЕНТНИ!!!

/НО-О-О НЕИЗБИРАЕМИ!/

 

 

 

МАЛКО ВЕСЕЛИЯ ОТ ДНЕС-15.10.2007

Дано да сте гледали Коритаров-лайв но Нова телевизия.Смях до сълзи!Това е кмет и "ПРЕТЕНДЕНТИ"!!!Цирк за народа.

Коритаров си заработи хонорара от ФЕРИБОТНИЯ КОМПЛЕКС.Евала!И на мен да ми дадат,ако съм майстор ще го направя.А той е майстор.Само дето "ЧИЧКО ПАРИЧКО" не е заложил на точния човек.Светла ни е много добричка,но не можа да поеме "ПАСА" НА Коритаров.А той човекът го каза:предложи я като алтернатива.Но не се получи никаква алтернатива.Проблемът с антитезата беше,че от една страна нямаше никаква теза,а от друга-пълна липса на идея.

Като прибавим и останалите "кандидати"-настоящи "СЪВЕТНИЦИ",които останаха безмълвни,стигаме до въпроса за критерия на подбор.Вероятно господин Коритаров ще се позове на някакво бързо социологично проучване/такова разбира се няма/.По-скоро идеята беше проста:НА ФОНА НА ТРИМА НЕКОНКУРЕНТНОСПОСОБНИ КАНДИДАТИ ДА ПОСТАВИМ НАШЕТО МОМИЧЕ КАТО ЕДИНСТВЕНА АЛТЕРНАТИВА.

Е,не се получи!Значи ще трябва да търсим алтернативата на друго място.Това място НИЕ ГО ПОКАЗВАМЕ:

  1. Независим кандидат за кмет,с който другите да се съобразяват ,    а не "КУКЛА НА КОНЦИ"

  2. Експертна листа от НЕЗАВИСИМИ СПЕЦИАЛИСТИ,за които е важно първо мнението на избирателите,а след това "СПОНСОРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ"

Господа "СПОНСОРИ",не разчитайте на кукловодството.Търсете ИСТИНСКИТЕ ДЕЛОВИ ПАРТНЬОРИ.В името на ОБЩИЯ ПРОСПЕРИТЕТ.

 

 

БИТИЯТ-БИТ,.......................!!!

Така сме днес-29.10.2007 година.Безславно загубихме.И да го мислим,и да не го мислим-това е.Хората си знаят:

Животът продължава,вегетирането-също!ЧЕСТИТО!!!

 

 

         И нещо сериозно и КУРИОЗНО,което смятам че заслужава да се популяризира в интернет-пространството:

ЗА ПОРЕДЕН МАНДАТ/МИСЛЯ ЧЕ ЧЕТВЪРТИ/ гр.Оряхово,който претендира да има осемстотин-годишна история и здрави традиции здравеопазването на региона,ще бъде без лекари в т.нар."ОБЩИНСКИ СЪВЕТ"!!!

   Там лекарите са ненужни и неудобни-може да кажат някоя истина,или да решат да отстояват някой обществено значим въпрос.По-добре да ги държим настрана.Явно населението на общината няма особена нужда от медицина.То затова и халът ни е "МАЙКА ПЛАЧЕ!!!"

    Но няма страшно:БЪЛГАРИЯ НЕ СВЪРШВА НА ДУНАВА И СВЕТЪТ НЕ СВЪРШВА С БЪЛГАРИЯ.......

ЧЕСТИТА КОЛЕДА!!!

...и ако мислите,че нещо се е променило???-ГОЛЕМИ СТЕ НАИВНИЦИ!!!

Ето-о-о,минаха два месеца от прословутия цирк,наречен "МЕСТНИ ИЗБОРИ".Браво!Имаме си нов кмет,който майче не е очаквал да стане такъв?!?!?!?!

И сега какво?Ами дотук едно голямо нищо.В болницата умираме от студ/температура в операционната 12-14 градуса/-ДА МУ МИСЛЯТ ПАЦИЕНТИТЕ!Оставаме само най-издържливите-другите просто напускат.И да не мислите,че на някой му пука!?Освен ако не е това ГОЛЯМАТА ЦЕЛ???

 ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2008 ГОДИНА!!!

/И ДУПЕ ДА ВИ Е ЯКО..../

 

 

 

 

20009 и решавам да съм партийно пристрастен.И не защото ГЕРБ е на "гребена на вълната",а защото за пръв път виждам реално желание за действена промяна.

Но...

Бих искал да изложа разсъжденията на един редови член на ГЕРБ от дълбоката провинция,още повече от Резерват-СеверозападЦял живот съм живял в малкия град и смятам,че имам доста реална представа за нещата,които се случват в нашия периферен бит.А вервайте ми!,те са доста по-различни от центъра.И понеже като член на ГЕРБ желая реализация на партийната политика на всички нива,с оглед подобряване живота на хората,споделям моето виждане за партийния живот и дейност на ниво община.

Една политическа партия трябва да се структурира на всички нива.Това трябва да става на база устава на партията.При ситуиране в междинен период,какъвто е настоящия,би трябвало местната организация,която няма реална власт/поне в гр.Оряхово е така/,да има висока обществено-политическа активност с оглед две големи цели:

  1. Реализация на общопартийната политика за подобряване състоянието в общината посредством обществени инициативи извън дейността на общинския съвет,тъй като в него ГЕРБ е малцинство.Това  в никакъв случай не изключва инициативност на членовете на съвета и търсене на широка подкрепа във и извън него.
  2. Във връзка с т.1 и с презумпцията,че една партия може да свърши повече неща в положителен смисъл,когато има реална власт,то действията на местната организация трябва да са насочени в перспектива към следващите местни избори.

С оглед реализацията на горните две цели е уместно идентифициране в местната структура на съответните специалисти и експерти в различните области на обществения и икономически живот на общината.Тези експерти да анализират настоящето състояние на параметрите в различните области на дейност;да ги оценят във връзка с програмата и глобалните виждания на партията;да екстраполират партийната политика към местните условия и дадат предложения за практическата реализация.Смисълът на гореизложеното е да се осъществи  практическа реализация на партийната полигика на общинско ниво.Да се докаже решимостта за действия и ефективността на тези действия и то в посока оптимизация живота на редовия гражданин.Това  ще издигне и укрепи доверието на хората,а оттам ще се облекчат и съответните практически действия,които в някои моменти ще бъдат непопулярни-неизбежно в условия на криза.

Неотложно трябва да се структурира местното ръководство с точно определяне на задълженията и отговорностите.Да бъде определен и редовно събиран членския внос,при водене на строга отчетност за средствата на организацията.В тази връзка трябва да бъде избран и съответно оторизиран касиер на Общинската организация.

Провеждане на активна кампания за набиране на симпатизанти и евентуални бъдещи членове на партията.

В момента кризата е във вихъра си.Мерките,които управлението на страната взема,касаят глобално третиране на проблемите,което да ни изведе до по-добри дни.Но...

Ако чакаме изплуването и смятаме,че то ще дойде отнякъде другаде,ще допуснем огромна грешка.

Каквото и да се говори,ГЕРБ е лидерска партия.Ясно е,че партийната политика се инспирира отгоре-надоло.И това е най-правилния подход от гледна точка и на тежката икономическа ситуация и от гледна точка манталитета на българина.Дали по исторически или по психологически причини,но на българина нещата трябва да му се налагат,заповядват,вменяват.В най-добрия случай трябва да бъдем предизвикани да направим каквото и да е.Това се отнася и за членовете на ГЕРБ-никой от нас не е паднал от луната.Още повече,че организирането и дейността на една партийна организация за последно е изучавано в АОНСУ/някой помни ли какво беше това?/.

Да не бъдем деструктури.Да не зачеркваме добрите практики и да използуваме това,което може да се използува.Точно затова смятам,че трябва смело да се експлоатира авторитета на лидера и лидерите след него.Колеги съпартийци от висщите етажи на партията и властта,изисквайте и наложете активност на периферните структури и техните ръководители.Разберете,в условията на криза пасивността води до загуба на хората,тези хора,които след две години ще пускат бюлетините в тъмната стаичка.

Разбираемо е голямото натоваване и напрежение стоварено върху плещите на партийния авангард-депутати и министри.На както се казва:Която мома не иска да я щипят,да не се хваща на хорото.Това са лидерите,които трябва да слязат при хората,да се видят с тях,да чуят проблемите от първа ръка и да отговарят в очите.Тези отговори не всякога ще са лицеприятни,но е по-добре да се дават директно и тогава вероятността да бъдат разбрани ще е по-голяма.Оттам и чисто политическият положителен ефект-в конкретен и перспективен план.

Заключението ми е само едно-НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ПРОВИНЦИЯТА И ОБЩИНИТЕ!Те може би ще са нужни!?